Taaramäe jagab Itaalia velotuuril Katjuša liidrirolli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Margus Ansu

Katjuša meeskonna rattur Rein Taaramäe rääkis intervjuus Cyclingnewsile, et järgmise aasta Itaalia velotuuril jagab ta tiimi liidrirolli Ilnur Zakariniga.

«Ma ei ole Girol meeskonna ainus liider. Jagan seda rolli Zakariniga. Vaatame asja võistluse käigus päev päeva järel üle ja siis selgub, mis juhtuma hakkab,» ütles Taaramäe. «Ma pole Girol kunagi osalenud, kuna viimasel seitsmel aastal olen osa võtnud Tour de France’ist. Minu jaoks on aeg muutusteks, kuna iga aasta sama kalendri järgi võistlemine muutub igavaks.»

Taaramäe sõnul talle Giro profiil sobib. «Kavas on kolm eraldistarti, mis peaks mulle sobima. Olen Tour de France’il kolm korda eraldistardis esikümnesse pääsenud, seega usun suudan ka seal hästi sõita. Pean veidi oma mäkkeronimist arendama ja annan igal juhul oma parima,» selgitas ta. Lisaks kiitis Taaramäe ka Zakarinit: «Tal on suur tulevik, vähemalt selle põhjal, mis ma sellel aastal näinud olen.»

Tour de France’i kohta ütles Taaramäe: «Praegu ei ole see minu plaanides, kuid programm võib veel muutuda. Puudun hea meelega Tour de France’ilt, kuna olen seal palju osalenud. Aasta eemalolekut võib taas nälga kasvatada, et sinna tagasi minna.»

Katjuša eest teeb Taaramäe debüüdi Austraalis toimuval Down Underi velotuuril. Seal jagab eestlane liidrirolli Tiago Machadoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles