Eesti paneb poolmaratoni MMil välja meeskonna ja naiskonna

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Kergejõustikuliidu juhatus kinnitas 2016. aasta 26. märtsil Suurbritannias Cardiffis toimuvate poolmaratoni maailmameistrivõistluste normatiivid. Eesti eesmärk on MMil välja panna kolmeliikmeline meeskond ja naiskond.

Meeste normiks kehtestatud 1:06 on ainsana praeguseks täitnud Roman Fosti, kelle poolmaratoni tulemuseks 1:04.42. Normile on üpris lähedal Tiidrek Nurme, kel kirjas 1:06.08. Kaupo Sasminil tuleb MMile jõudmiseks kärpida oma poolmaratoni tulemusest 1:09.02 kolm minutit. Naistest on MM normi 1:16 täitnud kolm Eesti jooksjat – Liina Luik (1:12.44), Lily Luik (1:15.02) ja 6. detsembril USA-s San Antonio poolmaratonil Eesti noorsoo rekordi 1:15.02 püstitanud Heleene Tambet. Suure tõenäosusega jõuab normi täitjate hulka ka Leila Luik. Poolmaratoni MMi eelülesandmise tähtaeg on veidi rohkem kui kuu aja pärast, täpsemalt 26. jaanuaril. MMi Eesti koondis kinnitatakse lõplikult 14. märtsil, vahendas jooksuportaali infot jooksja.ee.

«Arvan, et tegemist on mõistlike normidega. Väga kehvema tasemega ei ole mõtet MMile minna. Päris mitmel on norm juba täidetud, mõned veel kindlasti üritavad,» ütles Jooksuportaalile Eesti Kergejõustikuliidu kestvusalade rühma juht Toomas Tarm. Eesti eesmärk on poolmaratoni MMil välja panna kolmeliikmeline meeskond ja naiskond.

«Meestest on norm kindlasti jõukohane Tiidrek Nurmele, naistest Jekaterina Patjukile. Kas päris kõikide plaanidesse MM mahub, ei ole veel päris selge, aga tegeleme vaikselt võistkonna komplekteerimisega,» lisas Tarm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles