Mercedese eduloo taga on Michael Schumacher

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher Mercedese esitlusel
Michael Schumacher Mercedese esitlusel Foto: SCANPIX

Endine Mercedese vormelimeeskonna juht Ross Brawn tunnistas, et tiimi tänase päeva edule pani aluse aastatel 2010-2012 nende ridades sõitnud Michael Schumacher.

Omal ajal Ferraris tiitleid võitnud Brwani ja Schumacheri duo ehitas üles uut meeskonda, mis toona veel erilist edu ei saavutanud. Schumacher suutis kolme hooaja jooksul välja sõita vaid ühe poodiumikoha ja parimal juhul lõpetas hooaja kaheksandana. Nüüd selgitas Brawn, et aastate eest tehtud töö vilju võib näha just praegu, kui Lewis Hamilton Saksamaa autotootja vormeli teist korda järjest maailmameistriks tüüris. «Võitmine oli endiselt Schumacheri DNAsse kirjutatud,» rääkis Brawn eelmise aasta lõpus ARDs esilinastunud dokumentaalfilmis. «Keegi ei tohi alahinnata tööd, mida Michael Mercedese tänase edu nimel tegi.»

Lisaks vaatas Brawn tagasi Ferraris veedetud aastatele, kus Schumacher ka karjääri parimaid sõite tegi. «Ta võitis sõite, mida poleks tegelikult pidanud võitma. Minu arvates tegi ta selliseid asju rohkem, kui keegi teine kunagi varem.» Dokumentaalfilm esilinastus päeval, kui Schumacheri suusaõnnetusest möödus kaks aastat. Mehe tervis on endiselt kehv, kuid täpsemad andmed meedial puuduvad. Liiguvad vaid spekulatsioonid, mis seitsmekordse maailmameistri paranemiseks erilisi lootusi ei anna. Täna peab Schumacher 47. sünnipäeva.

Ross Brawn juhtis Mercedese meeskonda aastatel 2010-2013. Hooaegadel 1997-2006 töötas ta Ferrari heaks. Lisaks on ta töötanud ka Benettonis, Hondas ja Brawn GPs. Kokku on tema juhtimisel võidetud kaheksa individuaalset ja kaheksa meeskondlikku MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles