Mettise hooaja parimat tulemust jäi varjutama nördimus kohtunike tegevuse üle

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Sille Annuk.

Tartu judoka Juhan Mettis sai Bosnia ja Hertsegoviinas peetud kuni 23-aastaste Euroopa meistrivõistlustel raskekaalus hõbemedali.


Ometi jäi hinge väike pettumus, kuna kuldmedali püüdmisel tegid kohtunikud meie mehele veidi liiga. Nimelt läks Mettis ette wasa-ari’ga, mille kohtunikud tegelikult oleks pidanud lugema ippon’iks. Lõpuks alistus ta finaalis sakslasele Andre Breitbarthile omakorda ise ippon’iga.

«Tahtsin ta taha heita, vastane rulluski korralikult, kuid ma ise ei saanud kohe arugi, et pidanuks tegelikult ippon olema. Videost pärast nägin ja seega on väike nördimus. Muidu ma nii ei ütleks, kuid seekord tegid kohtunikud küll vea,» tõdes Mettis, kes vastasele seljavõidu toonud heites süüdistas aga vaid iseennast. «Ise tegin vea, kui lasin tal haardesse minna. Oleksin pidanud tatamilt välja minema ja hoiatuse saama. Olin ju wasa-ari’ga ees. Seega olen puhtalt ise süüdi.»

Teel finaali bulgaarlase Martin Marinkovi, poolaka Tomasz Talachi ning venelase Renat Saidovi alistanud Mettis oli lõppkokkuvõttes hõbedase autasuga siiski rahul. Tänavu ka Soome ja Minski MK-etappidelt pronksised autasud saanud Mettis võib aasta kordaläinuks lugeda.

«Kui keegi oleks mulle kaks kuud tagasi öelnud, et saan hõbeda, poleks uskunud. Nüüd on kindlus kasvanud ja suudan pea külmana hoida,» märkis Mettis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles