Endine NFLi staar leiti üksikkongist surnuna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lawrence Phillips (paremal) aastal 2002
Lawrence Phillips (paremal) aastal 2002 Foto: SCANPIX

Endine ameerika jalgpallur Lawrence Phillips leiti ühest California vanglast surnuna. Ilmselt on tegemist enesetapuga, kuna mees kandis karistust üksikkongis.

St. Louis Rams valis running back’i positsioonil mänginud Phillipsi 1996. aasta draft’i esimeses ringis. Teda peeti toona parimaks mängijaks, kes draft’ist saadaval oli.

Mees sõlmis Ramsiga kolme aasta pikkuse lepingu, millega mees teenis ligi kuus miljonit dollarit. Mängija sattus kiiresti suurtesse pahandustesse ja lõpuks otsustas klubi mehe teenetest loobuda. Kuigi väljakul näitas ta heab mängu, siis vabal ajal veetis Phillips korduvalt aega arestimajas. Treener Dick Vermeil teatas pisar silmanurgas, et Phillips oli parim running back, keda ta kunagi treeninud oli.

NFLis kandis Phillips hiljem veel ka Miami Dolphinsi ja San Francisco 49ersi särki. Aastatel 2002 ja 2003 lõi ta kahel hooajal kaasa Kanada jalgpalliliigas.

Phillips mõisteti kümneks aastaks vangi aastal 2008, kuna sõitis meelega autoga otsa kolmele teismelisele, kellega tal oli veidi varem vaidlus tekkinud. Aasta hiljem mõisteti endine sportlane süüdi ka oma sõbratari korduvas ründamises ja kokku määrati talle karistuseks 32 aastat vangistust.

Eelmisel aastal leiti vanglast surnuna Phillipsi kongikaaslane Damion Soward (endise ameerika jalgpalluri R. Jay Sowardi nõbu), kes kandis eluaegset karistust. Tema tapmises kahtlustati just Phillipsit ja seetõttu pandi ta ka üksikkongi. Prokurör nõudis mehele eluaegset karistust. 12. jaanuari hommikul leiti Phillips surnuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles