Mettis ja Minaškin jõudsid mõlemad judo MK-etapil finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis ja Grigori Minaškin.
Juhan Mettis ja Grigori Minaškin. Foto: Eesti judoliit

Eesti judokoondislased Juhan Mettis ja Grigori Minaškin on aastat alustanud finaalikohaga Tuneesia MK-etapil, kus jagatakse ka olümpiapunkte.

Minaškin (-100kg) pidi finaali jõudmiseks alustama kolm vastast, kusjuures kõige raskem oli tal päeva esimeses matšis. Ülejäänud tänased vastased teel finaali võitis ta ipponiga. Finaalivastaseks on Gruusia judoka Tšišvili.

Mettise (+100kg) teel finaali oli tänu loosimisele ja kõrgele asetusele ainult kaks vastast, kes mõlemad alistusid kindlalt ipponiga. Finaalis oleks kõige ootuste kohaselt vastas olema kodupubliku ees maadlev suurfavoriit tuneeslane Jaballah, kes hoiab maailma reitingus kolmandat koha. Üllatuslikult kaotas ta aga poolfinaalis prantslasele Bonvoisinile, kelle vastu Mettis ennast tõestama peab.

Võistlusel jagatakse ka 2016.a esimesed olümpiapunktid, esikoha eest 100 punkti ning teise koha eest 60 punkti. Finaalid algavad Eesti aja järgi kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles