Video: Celticuga liitumise korral oleks Pareiko osaline Euroopa vihaseimas vastasseisus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasgow Celticu fännid kodustaadionil omasid toetamas. Esiplaanil paneb palli mängu Rangersi väravavaht Allan McGregor.
Glasgow Celticu fännid kodustaadionil omasid toetamas. Esiplaanil paneb palli mängu Rangersi väravavaht Allan McGregor. Foto: SCANPIX

Spordis tuleb tihti ette, et ühed vastasseisud on vihasemad kui teised. Veebikülje Bleacherreport koostatud edetabeli põhjal on Euroopa spordis vihaseimaks vastasseisuks Šotimaa jalgpalliklubide Glasgow Celticu ja Glasgow Rangersi duell.

Kahe suurklubi vastasseisu kutsutakse «Old Firm» ja eelkõige on tegemist erinevate usuliste ja poliitiliste vaadete kokkupõrkega.

Celticu fännid on läbi ja lõhki Iiri katoliiklased ning Rangersi poolehoidjad on protestandid, kes on rahul praeguse olukorraga ehk Šotimaa kuulumisega Suurbritannia koosseisu. Rangersi poolehoidjate varurustuse sekka kuulub tihtipeale ka Suurbritannia lipp Union Jack.

Teatavasti on Celticu huviorbiidis ka Eesti jalgpallikoondise puurilukk Sergei Pareiko, kellest võiks Celticuga liitumise korral saada osa suurest vastasseisust.

Bleacherreporti poolt koostatud edetabelis hõivas Celticu ja Rangersi vastasseis üldpingereas siiski neljanda koha.

Esikolmikusse mahtusid vaid erinevate USA profiliigade pinevaimad duellid. Esikoha haarasid pesapalliklubide New York Yankees’e ja Boston Red Soxi kohtumised. Teisele kohale paigutatid korvpalliliiga NBA klubide Los Angeles Lakersi ja Boston Celticsi vastasseis ning kolmandaks platseerus pesapallimeeskondade Los Angeles Dodgersi ja San Francisco Giantsi duell.

Videot Celticsi ja Rangersi vastasseisust saab näha siit ning koostatud edetabelit siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles