Korraldajad tõid Oslo X-mängude staaride seas välja ka Sildaru

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru X-mängudel.
Kelly Sildaru X-mängudel. Foto: SCANPIX

Sel nädalal peetakse Norra pealinnas Oslos X-mängud, võistlused toimuvad 24.-28. veebruarini. Võistluse üks korraldajatest Norra suurim eratelekanal TV2 tegi võistluse eel ülevaate suurimatest teismelistest staaridest, kes on Norrasse sõitmas.

Freestyle-suusatajate seas toodi välja kolm nime, kelleks on Aspenis naiste pargisõidus pronksmedali võitnud 18-aastane norralanna Johanne Killi, 19-aastane sakslanna Lisa Zimmermann ning 14-aastane eestlanna Kelly Sildaru. Kui Killi ja Zimmermann on asumas Oslos võistlustulle Big Airi hüpetes, siis Sildaru on selleks võistluseks esimene varuvõistleja.

«Kelly on viimastel aastatel kõvasti arenenud nii reilidel kui ka hüpetel. Kelly on väga mitmekülgne, mis teeb temast hea pargisõitja. Samas võib ta teha ka triki SW 1080, mis võib tuua esikoha Big Airi võistlusel,» kirjutab freestyle-suusatamise ekspert Andreas Håtveits ülevaates Sildaru kohta.

Lumelauduritest on ülevaates välja toodud 15-aastane ameeriklanna Chloe Kim, 16-aastane norralane Marcus Kleveland, 19-aastane norralane Mons Røisland, 16-aastane ameeriklane Gabe Ferguson ja 17-aastane ameeriklane Ayumu Hirano.

Rulatajatest on ülevaates välja toodud 16-aastane brasiillanna Pamela Rosa ja 15-aastane ameeriklanna Alana Smith. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles