Uueks FIFA presidendiks valiti Eesti soosik Gianni Infantino

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino pärast FIFA presidendiks valimist.
Gianni Infantino pärast FIFA presidendiks valimist. Foto: SCANPIX

Täna Zürichis peetud Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) erakorralisel istungill valiti mõjuvõimsa spordiorganisatsiooni presidendiks šveitslane Gianni Infantino, kes töötas seni Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) peasekretärina.  Eesti Jalgpalli liidu president Aivar Pohlak teatas enne valimisi, et Eesti annab hääle koos teiste Euroopa riikidega just Infantinole.

Valimistel osalesid lisaks Infantinole veel kergeks favoriidiks peetud Aasia jalgpalliliidu president Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa, Jordaania prints Ali bin Hussein, endine FIFA ametnik Jerome Champagne ja Lõuna-Aafrika ärimees Tokyo Sexwale. Sexwale teatas juba pärastlõunal, et loobub oma kandidatuurist.

Esimeses hääletusvoorus oli kandidaatidel vaja koguda kaks kolmandikku 207 häälest. Sellest jäid kõik kaugele: Infantino sai 88, Salmanile 85, Alile 27 ja Champagne'ile seitse häält.

Teises voorus oli maagiline number 104. Infantino ületas lati varuga, kogudes 115 häält. Salmani poolehoidjaid oli 88, Alil neli ja Champagne jäi nulli peale.

45-aastane Infantino on lubanud korruptsiooniskandaalidest räsitud FIFAs korra majja lüüa. «Kui peaksin osutuma valituks, siis ametivõimud võivad olla mitte 100, vaid 200 protsenti kindlad, et kõik jalgpalli kahjustanud inimesed saavad pandud trellide taha,» teatas Infantino AP-le antud intervjuus.

2019. aasta maikuuni FIFAt juhtiv Infantino on oma kaasmaalase Sepp Blatteri järeltulija. 79-aastane Blatter valiti eelmisel aastal alaliidu etteotsa juba viiendaks ametiajaks, ent FIFA eetikakomitee kõrvaldas ta altkäemaksuskandaali tõttu ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles