Korvpalliliit ei rahuldanud Rakvere Tarva protesti Rocki võidumängu kohta

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas mänguhoos.
Rakvere Tarvas mänguhoos. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere Tarvas esitas protesti 4. märtsil Tartus toimunud Alexela KMLi mängu Tartu Ülikool/Rock-Rakvere Tarvas kohta. Protestiti teisel lisaajal toimunud mänguolukorra lahenduse ning samuti mängu tulemuse vastu.

Tarvas esitas protesti reeglitekohaselt ja õigeaegselt pärast mängu, vaid lisaselgitus ja tagastisraha laekusid pühapäeval 6. märtsil. Tutvunud Rakvere Tarva võistkonna protestiga, teisalt kõnealuse mängu komissari, kolme kohtuniku ning rünnakuaja kella operaatori poolt saadud selgitustega, samuti videomaterjaliga antud olukorrast ning lähtudes korvpallireeglitest, on Alexela KMLi peakohtuniku otsus järgnev:

«Mitte rahuldada protesti Tartus 4.03.2016 toimunud mänguolukorra lahenduse osas. Vastavalt korvpallireeglitele ei saa seda olukorda enam pärast mängu muuta. Eksituse parandamiseks oleks pidanud selle avastama (või: sellele tähelepanu juhtima) koheselt järelejäänud rünnaku ajal või peale korvi.»

Videost on ka näha, et mitte ükski mängija ega treener ei juhi sellele eksimusele tähelepanu kogu järelejäänud rünnaku jooksul, mis oleks võinud aidata kaasa eksituse parandamisele jooksvalt mänguolukorra käigus või selle lõppedes.

Seega võttis KMLi peakohtunik vastu otsuse mitte rahuldada protesti mängu tulemuse osas kuna arutluse all olnud olukord ei ole parandatav eksitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles