Meistriliigas heideldakse kullale ja pronksile

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki mängija Gert Kullamäe palliga) ja Kalevi täht Kristjan Kangur.
Tartu Rocki mängija Gert Kullamäe palliga) ja Kalevi täht Kristjan Kangur. Foto: Liis Treimann

Homme Tartus sealse Rocki ja BC Kalev/Cramo vahelise heitlusega algava koduse korvpalli meistriliiga pakub kaks põnevat küsimust – kumb suurtest võidab tiitli ning kes paljudest keskmikest küündib pronksini.

Kuigi Rocki peatreener Üllar Kerde esines eilsel hooajaeelsel pressikonverentsil avaldusega, et tiitlikaitsja esimene eesmärk on pääseda kaheksa tugevama hulka, ei kahtle keegi, et kevadises finaalis kohtuvad just Rock ja Kalev.



Seevastu lihtsurelike jagada jäävale pronksmedalile on vähemalt viis kandidaati – Pirita, Rakvere Tarvas, Triobet/Dalkia, Tartu Kalev/Fausto ning Valga Welg.



Sõber tahab pronksi


«Mulle meeldib, et Üllar Kerde on tagasi ja tahab Rockiga kaheksa hulka jõuda,» sõnas Tarvase peatreener Andres Sõber naerusuiselt. «Küll ta jõuab tänavu ka tutakaid saada. Ilmselt toob eelolev hooaeg palju üllatusi. Kui ikka Rock ja Kalev kusagilt reisilt tagasi tulevad, võivad nad kodus mõnele meeskonnale jalgu jääda.»



Endale omaselt hoogsa jutuga Sõber tunnistas, et medalimõtted liiguvad temagi peas. «Ausalt öeldes tahaks küll pronksi saada,» kinnitas ta. «Miks ka mitte? Hooajaeelsel kontrollturniiril tegime Piritale tuule alla, Soomes võitsime sealse liiga tugevaid meeskondi. Selle põhjal võime medali eesmärgiks seada küll.»



Võrreldes mullusega on Tarvase koosseis muutunud. Põhitegijatest lahkusid Kristo Saage ja Aleksandr Surovnev, asemele on tulnud Andre Pärn ning Titi Spasojevic, jätkab ka ameeriklane James Allen. Karikavõistlustel Tarvast abistanud ameeriklane Dwayne Smith ja poolakas Hubert Radke saadeti koju.



Eesti karikavõistlustel kolmanda koha saanud Pirita peatreener Kalle Klandorf meenutas, et nende eesmärgiks on alati olnud pääs poolfinaali ning viimasest viiest aastast kolmel on see õnnestunud. «Ei näe põhjust latti allapoole langetada,» märkis ta.



Klandorf tunnistas, et algavaks hooajaks plaanitud 2,2 miljoni kroonine eelarve pole veel täielikult kaetud.



«Kui raha kokku saame, läheme praeguse koosseisuga hooaja lõpuni, ent kui õnnestub näidata head mängu, võime vahendeid juurdegi saada ning meeskonda tugevdada,» arutles Klandorf.



Mullustest põhimeestest lahkus Andre Pärn, vanameister Margus Metstak kolis aga treeneripingile. Juurde hangiti leedulane Šarunas Velius ja ameeriklane William Sharp, Soomest naasis Joosep Pokla.



Pirita on jätkuvalt poolamatöörluse musternäide, treeninguteks kogunetakse vaid viiel korral nädalas.



Klandorfi sõnul pole neil rohkem saaliaegasid. Suuremat treeningumahtu ihkavad pallurid käivad lisaks jooksmas, kangisaalis ning ujulas.



Oodatakse täiendust


Mullu meistriliigaga liitunud Valga Welg püüab peatreener Jaanus Liivaku juhtimisel professionaalsuse poole.



Endised Tartu Rocki vanakesed on loobunud, kogu meeskond elab Valgas ning trenni tehakse kaks korda päevas. Lisaks Leedu keskmängijale Šarunas Skadasele kutsuti appi ameeriklane Phillyp Taylor.



Kolme miljoni kroonise eelarvega klubi peaeesmärk on tõsise töö abil korraliku klubi loomine. «Normaalne oleks koht kuue hulgas, aga loodan, et isegi nelja hulgas,» viitas Liivak eesmärkidele.



Dalkia/Nybitist Triobet/Dalkiaks muutunud meeskond panustab sarnaselt eelmiste aastatega noortele palluritele. Peatreener Tiit Soku käsutuses on vaid üks välismaalane – meeskonna ammune tuttav Vjatšeslav Bogdanov.



Triobeti esindaja Peeter Tischleri sõnul loodetakse leida korvi alla Kristjan Makkele täiendust, ent tõsiselt pole selle küsimusega veel tegeletud.



Pronksi ihkavatest meeskondadest on kõige segasem seis kevadel selle tiitli võitnud Fausto-Tartu Kalevil.



Mitmed proovimisel käinud pallurid pole peatreener Jüri Neissaarele sobinud, Augenijus Vaskys sai aga raskelt vigastada.



Praegu on klubis testimisel leedulasest mängujuht Saulius Raziulis ning lätlasest noor ääremängija Kaspars Raiskums. Meeskonna juhtide sõnul soovitakse tugevdada ka korvialust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles