Leicesteri juht meenutab, kuidas Vardy purjus peaga treeningule ilmus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Vardy (seinal) on kerkinud Leicesteri linna sangariks
Jamie Vardy (seinal) on kerkinud Leicesteri linna sangariks Foto: SCANPIX

Leicester City jalgpalliklubi aseesimees Aiyawatt Srivaddhanaprabha rääkis üllatava loo klubi ründaja Jamie Vardy kohta. Selgub, et meest segas mõne aasta eest alkoholiprobleem ja ta kais trennis purjus peaga.

Vardy liitus Leicesteriga aastal 2012 ja tema eest maksti Fleetwood Townile miljon naela. Tugevuselt viiendas liigas mänginud klubile polnud kunagi sellist üleminekusummat makstud ja ka Vrady rahaline seis muutus Cityga liitudes tunduvalt paremaks.

«Mina olin tegelikult esialgu Vardy ostimse vastu,» rääkis Srivaddhanaprabha Tai meediale. «Küsisin peatreener Nigel Pearsonilt ja Steve Walshilt tema kohta, uurisin tema skaudiraporteid: lõpuks hakkasin uskuma, et ta on hea ost. Samas pidin ma fännidele selgitama, miks maksame nii madala liiga mängija eest miljon naela.»

Ta jätkas: «Uurisin Pearsonilt ja Walshilt, kelle nad ostaks, kui meil olekski ainult miljon eurot. Nad vastasid, et Vardy. Seepeale kiitsin ülemineku heaks. Fännid olid maruvihased ja küsisid, kas ma olen hull.»

Vardy oli klubisse saabudes olnud viisakas, kuid peagi sattus ta probleemidesse. «Ta tuli ja tänas mind, kuna muutsin ta elu. Ta polnud kunagi varem nii palju raha teeninud ja oli kohe alguses ülevoolavalt õnnelik. Peagi hakkas ta iga päev jooma ja me ei teadnud, mida peale hakata,» meenutas Srivaddhanaprabha. «Ma ei teadnud sellest, kuni mulle räägiti, et ta tuli purjus peaga treeningule. Seejärel rääkisin temaga. Küsisin: «Kas sa tahad oma karjääri sellisel viisil lõpetada?» Oma sõnul ei osanud ta eluga lihtsalt midagi peale hakata. Ta polnud kunagi nii palju teeninud. Ma jätkasin: «Mis on su unistus? Mida sa tahaks oma elus teha? Mõtle hoolega järgi, mida saaksid klubi heaks teha. Mina investeerisin sinusse, kas sina ei peaks midagi vastu andma?» Pärast seda ta lihtsalt lõpetas joomise ja hakkas treeningutel vaeva nägema.»

Vardy on tänavu löönud Inglismaa kõrgliigas 22 väravat ja eelmisel aastal tegi ta debüüdi Inglismaa koondises. Esmaspäeval krooniti ta Leicester Cityga Inglismaa meistriks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles