Venemaa poksistaar põrus dopinguproovis, tiitlimatš lükati edasi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Povetkin (paremal)
Aleksandr Povetkin (paremal) Foto: SCANPIX

Poksi raskekaalu WBC tiitlimats Deontay Wilderi ja venelase Aleksandr Povetkini vahel lükati edasi, kuna Povetkin andis positiivse dopinguproovi. Sarnaselt paljudele vene sportlastele tarvitas ka tema meldooniomit.

Esialgu pidid mehed WBC tiitli nimel poksima 21. mail Moskvas. Veel ei ole selge, kas ja millal matš aset leiab. WBC lubas, et lähipäevil jagatakse juhtunu kohta rohkem infot.

Povetkini esindaja kinnitas, et venelane andis positiivse proovi aprillis ja jäi vahele meldooniomiga, mis lisati keelatud ainete nimekirja tänavu jaanuaris. Esimene superstaar, kes meldooniomiga vahele jäi oli Venemaa tennisekuulsus Maria Šarapova. Tegemist on Lätis välja töötatud südameravimiga, mida paljud Ida-Euroopa sportlased olid harjunud kasutama.

Povetkin on profikarjääri jooksul pidanud 31 matši, millest kaotanud vaid ühe. Aastal 2013 tunnistas ta Ukraina vägilase Vladimir Klitško paremust. Wilder pole karjääri jooksul kaotanud ühtegi matši ja on valitsev WBC raskekaalu maailmameister. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles