Vormelilegend: Hamiltoni tuleks Rosbergile otsa sõitmise eest karistada (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku põrganud Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi vormelid on pärast avariid kinni kaetud.
Kokku põrganud Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi vormelid on pärast avariid kinni kaetud. Foto: SCANPIX

Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Jackie Stewart teatas, et nädalavahetusel Hispaania GP-l Mercedese meeskonna pilootide Nico Rosbergi ja Lewis Hamiltoni vahel aset leidnud avariis oli süüdi Hamilton ja Mercedes peaks britti karistama.

«See kõik oli puhas emotsioon. Käis alles esimene ring. See näitas meeleheidet,» sõnas Stewart The Guardianile. «Niimoodi tegutsedes ei ole võimalik võita, vähemalt mitte regulaarselt. Rosbergil oli õigus enda positsiooni kaitsta. Esimesel ringil ei minda hullu panema.»

«Ühe tiimi kaks masinat ei tohiks kohe esimesel ringil avariisse sattuda. Suurte pilootide tunnuseks on olnud võime enda mõtteid ja tegutsemist kontrollida,» lisas šotlane. «Arvan, et Lewis oleks selle võistluse võitnud, kuid asju saab enda kasuks ka hiljem kallutada ja kõik ei pea toimuma esimesel ringil.»

«Ma arvan, et siinkohal on karistamine vajalik. Mina oleksin kindlasti teda karistanud. Tuleb karistada sõitjat, kes teeb esimesel ringil sellise vea. Praegu teenib Lewis nii palju raha, et rahatrahv ei ole tema jaoks suur karistus,» tõdes Stewart.

Teine vormelilegend Alain Prost leidis, et tegemist oli kolme aasta jooksul alles esimese tõsisema intsidendiga meeste vahel ning kohe pole vaja liialt reageerida. 1997. aasta maailmameister Jacques Villeneuve aga teatas, et õnnetuses on süüdi Rosberg, kes blokeeris armutult Hamiltoni liikumistee. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles