Dener Jaanimaa koduklubi kaotas dramaatilise Meistrite liiga poolfinaali lisaajal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veszprem (punases vormis) suutis Kieli vastupanu lämmatada.
Veszprem (punases vormis) suutis Kieli vastupanu lämmatada. Foto: SCANPIX

Dener Jaanimaa tööandja THW Kiel kaotas käsipalli Meistrite liiga poolfinaalis lisaajal 28:31 Ungari klubile MVM Veszprem. Jaanimaa tegi aga Eesti käsipalliajalugu, pääsedes esimese eestlasena Final Fouris platsile.

Kiel juhtis haaravat kohtumist veel kuus sekundit enne normaalaja lõppu, kuid ungarlased viigistasid 25:25 ja läksid lisaajal oma teed. Veszpremi parimaks kerkis 8 väravaga Momir Ilic, Gasper Marguc lisas 6 väravat. Kielile viskas Marko Vujin samuti 8 väravat, Domagoj Duvnjaki arvele jäi 7 tabamust.

Poolaja 15:12 võitnud Kieli tabas teise poolaja alguses mõõn, kui ligemale kümme minutit püsiti väravata ja lasti Veszpremil 17:15 juhtima asuda. Sel perioodil tegigi Jaanimaa Eesti käsipalliajalugu. Ta pääses kolmeks minutiks mängu, kuid ühegi pealeviskeni ei jõudnud.

Teise poolaja teisel kolmandikul leidis Kiel taanlasest väravavahi Niklas Landini ja horvaadi Domagoj Duvnjaki tabamuste toel taas mängulusti ning poolaja keskel jõuti 19:19 viigiseisuni. Kui mängitud oli 28 ja pool minutit, tegi Duvnjak kauni värava toel Kieli eduseisuks 25:23. Veszpremi poolelt vastas ungarlane Laszlo Nagy ja Kiel sai pikka rünnakut mängida, mis lõppes möödaviskega. Järele jäänud 20 sekundiga suutis sloveen Gasper Marguc viigistada ja kohtumise lisaajale viia. Lisaajal ei suutnud Kiel Ungari klubile enam vastu hakata ja kaotas mängu 

Teises poolfinaalis sepistas Poola klubi Kielce Vive Targi väikese üllatuse, kui alistas Euroopa käsipalli rahakaima klubi Pariisi St. Germaini 28:26. 13-kordne Poola meister jõudis Meistrite liiga finaali esimest korda. 2013. ja 2015. aastal võideti pronksmedal.

Meistrite liiga finaal peetakse pühapäeval Eesti aja järgi kell 19.00, THW Kiel ja St. Germain kohtuvad pronksimängus kell 16.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles