Venemaa sai IAAFilt punase, veel viis riiki kollase kaardi (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe ja tema kolleegid hoiavad patustajatel teravalt silma peal.
IAAFi president Sebastian Coe ja tema kolleegid hoiavad patustajatel teravalt silma peal. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustiku Liit (IAAF) teatas täna, et pikendab Venemaa sportlaste võistluskeeldu, mis kehtib alates mullu novembrist. See tähendab, et venelased ei saa osaleda Rio olümpiamängudel, kuid karmi otsuse varju jäi see, et IAAF andis lisaks karmi hoiatuse veel viiele riigile – Ukrainale, Valgevenele, Marokole, Keeniale ja Etioopiale.

Neist kaks viimast kuuluvad kergejõustikumaailma absoluutsete tippriikide hulka. MTV Sport kirjutab, et kõik viis said armuaega käesoleva aasta lõpuni. «Venelastele näidati nüüd punast kaarti. Teised riigid said kollase kaardi,» selgitas IAAFi juhtkonda kuuluv soomlane Antti Pihlakoski olukorda jalgpallitermineid appi võttes.

«Viis riiki on saanud hoiatuse, et kui olukord ei parane, ootab neid Venemaa saatus. Hoiatustel on eri põhjused, kuid üldjoontes on asi kõigi puhul dopingutestimises ja IAAFi reeglitele vastavate karistuste elluviimises,» sõnas Pihlakoski.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles