Poola sangar: saavutasime midagi enneolematut

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakub Błaszczykowski (esiplaanil) tähistamas Šveitsi vastu löödud väravat.
Jakub Błaszczykowski (esiplaanil) tähistamas Šveitsi vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

1974. ja 1982. aasta maailmameistrivõistlustel pronksmedalid võitnud Poola koondis ei ole Euroopa meistrivõistlustel samasuguse eduni jõudnud ja EMil mängitakse üldse alles kolmandat korda. Kahel eelmisel korral jäi Poola pidama alagrupiturniirile, kuid nüüd jõuti Šveitsi alistamise järel juba veerandfinaali. Poolakad jõudsid lõpuks võiduni penaltiseeria järel. 

«Ma olen juba piisavalt vana, et penaltite ajal närveerimist vältida. Üritan jääda võimalikult rahulikuks,» rääkis uefa.com’ile kohtumises Poola ainsa värava löönud Jakub Błaszczykowski, kes oli täpne ka penaltiseerias. «Üldiselt on loomulikult väga õnnelik, kuna saavutasime nii kaugele jõudmisega midagi enneolematut. On imeline tunne jõuda esmakordselt veerandfinaali. Loodetavasti jäävad asjad niimoodi finaalini.»

Võidu järel kiitis poolakate peatreener Adam Nawałka taas ka tiimi suurimat staari Robert Lewandowskit. «Ta on fantastiline ja oleme väga õnnelikud, et ta saab mängida täie jõuga nii füüsilises kui ka mentaalses mõttes,» sõnas Nawałka. «Ta loob teistele võimalusi ja tekitab kaasmängijatele väljakul ruumi. Ma olen kindel, et järgmises kohtumises saab ta ka värava kirja.»

Peatreeneri sõnul harjutati kohtumise eel ka penalteid ning otsustavaks seeriaks oldi seetõttu ka hästi valmis. «Mänguks valmistudes üritasime parandada enda penalteid. Teadsin, et sooritame need löögid parimal võimalikul moel. Viis lööjat olid meil juba varem selged. Emotsioonid olid kõrgel ja seetõttu pidime lisaaja järel kõikide käest uuesti kinnituse saama. Kõik viis olid ikka valmis lööma ja kõik viis said ka hakkama.»

Poola kohtub veerandfinaalis Horvaatia ja Portugali vahelise duelli võitjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles