Väravasadu: Island võitis teise poolaja, kuid kaotas kogu mängu (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiril peeti viimane veerandfinaalmäng, kus kohtusid omavahel EMi korraldajariik Prantsusmaa ning juba enne mängu ajalugu teinud Islandi jalgpallikoondis.

Prantsusmaa pani kohe tempo peale ning juhtis avapoolaja lõpuks 4:0. Värava said kirja nii Olivier Giroud, Dmitri Payet, Paul Pogba ja Antoine Griezmann. Kui teisel poolajal suutis Sigthorsson ühe värava tagasi lüüa, siis mõned minutid hiljem lõi Giroud juba oma teise värava.

Island suutis Birkir Bjarnasoni tabamuse toel lüüa ka oma teise, kuid rohkemaks neil suutlikkust polnud ning nii lõppes kogu mäng seisuga 5:2 Prantsusmaa kasuks.

Seetõttu avaneb võimalus näha teises poolfinaalis Saksamaa-Prantsusmaa duelli.

ENNE MÄNGU:

Kui Island võitis eelmises faasis ehk kaheksandikfinaalis mõnevõrra üllatuslikult 2:1 Inglismaad, siis Prantsusmaal oli Iirimaaga kohtudes vähemalt mängupilti vaadates pisut raskusi. Ent sellegipoolest suudeti tänu Antoine Griezmanni kahele tabamusele võita iirlased samuti 2:1 ülekaaluga. 

Sellegipoolest peetakse enne tänast mängu kindlaks favoriidiks prantslasi, kuid islandlasi see ei heiduta. Islandi abitreener sõnas peale mängu Inglismaaga, et loomulikult tahab Islandi koondis Prantsusmaa vastu võitu, kuid kui seda ei tule, siis hoiavad nad pea püsti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles