Eestlased välismaal: Vaikla hoidis värava puutumatuna

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla (väravavaht)
Andreas Vaikla (väravavaht) Foto: Erki Prozes / Postimees

Läinud nädalavahetusel käisid nii Norra, Rootsi kui ka Soome kõrgliigas väljakul mitmed Eesti koondislased. Edu saatis väravavahte, sest nii Pavel Londaku, Andreas Vaikla kui ka Mihkel Aksalu koduklubid teenisid kolm võidupunkti.

Puurilukkudest ainsana suutis oma värava puhtana hoida Norrköpingus mängiv 19-aastane Vaikla, kui tema meeskond võõrsil 1:0 Djurgårdeni alistas. Liigatabelis on Norrköping 27 punktiga teisel kohal. Liidril Malmö FF-il on samuti koos 27 punkti ning meeskonna 13. vooru kohtumine toimub täna õhtul.

Norra meistrivõistlustel teenis Rosenborg 5:2 võidu Sarpsborg 08 üle. Võistkonna ridades sai väravavahina 90 minutit kirja Pavel Londak. Kolmapäeval lähevad vastamisi Londaku ja Vaikla koduklubid, kui Rosenborg Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril Norrköpingut võõrustab.

Norra kõrgliigas saatis edu ka Taijo Teniste koduklubi Sogndali, kes eestlase abiga 4:3 Molde alistas. Reedel kohtub Sogndal võõrsil viimati taas kaotusevalu tundnud Vålerengaga, kes peab jätkuvalt hakkama saama vigastatud Enar Jäägerita. Laupäeval käis ka väljakul Karol Mets, kui Stavangeri Vikingi vandus 0:1 alla Strømsgodsetile.

Rosenborg on 15. vooru järel meistrivõistluste liider 33 punktiga, lähim jälitaja Odd on kolme punkti kaugusel. Viking asub 26 punktiga viiendal kohal, Sogndal on 21 punktiga kaheksas. Vålerenga langes kaotuse tõttu tabelis eelviimaseks.

Mihkel Aksalu ja Seinäjoki JK alistasid Soome meistrivõistlustel 3:2 Vantaa PK-35. 23 punktiga on SJK tabelis seitsmendal kohal, aga meeskonna selja taga on Lahti ja Kemi PS, kellel on ühe vähempeetud mänguga koos 20 punkti. Homme, 12. juulil ootab meeskonda võõrsil ees Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri mäng Valgevene meeskonna Barõssavi BATE-ga, kus mängib Aksalu koondisekaaslane Artur Pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles