Tudengite MMil mängivad Eesti paarid said teada alagrupivastsed

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpall
Rannavõrkpall Foto: SCANPIX

Pärnus toimuvatel üliõpilaste maailmameistrivõistlustel osalevad kuus Eesti rannavollepaari said loosimisel teada oma vastased homme algavateks alagrupikohtumisteks.

A-alagrupis mängivad Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar lähevad vastamisi Austraalia, Valgevene (Pavel Piatruška/Aleksandr Kruhlenia) ja Jaapani teise (Kai Kurokawa/Rui Tadano) võistkonna duodega. Trio selle hooaja saavutustest tasub mainida vaid Austraalia palluri Maximilian Guehreri U21 MMil saavutatud 17. kohta, ent seal ei mänginud ta praeguse paarilise ehk Zachery Schubertiga.

B-alagrupis mängivaid Stefan Kaibaldi ja Markus Uuskari ootavad ees matšid sakslaste esimese (Manuel Harms/Mirko Schneider), inglaste teise (Robert Poole/Mark Joseph Garcia-Kidd) ja USA teise (Lucas Yoder/Christopher Orenic) võistkonnaga.

Siim Ennemuist ja Dmitri Korotkovil on D-alagrupis pureda tõeline pähkel, kui vastasteks tulevad austerlased Thomas Kunert ja Christoph Dressler. Nemad olid pool edukast Austria kvartetist, kes tagasid riigile jaanipäeval Norras toimunud Kontinentaalkarikasarja võiduga Rio de Janeiro olümpiapileti. Lisaks said nad kaks aastat tagasi Portugalis toimunud eelmisel tudengite MM-il pronksmedali. Ülejäänud D-alagrupi moodustavad Leedu (Lukas Kazdailis/Artur Vasiljev) ja Kanada (Devon Dunn/Dallas Keith) paarid.

Naisteturniiril lähevad Anett Hollas/Juudit Kure-Pohhomov A-alagrupis vastamisi Šveitsi esimese (Laura Caluori/Elena Steinemann), Prantsusmaa teise (Alexia Richard/Lezana Placette) ja Kanada (Tessa Davis/Caleigh Cruickshank) paaridega.

Julija Mõnnakmäe ja Kristi Nõlvak on G-alagrupis koos Küprose (Erika Zembyla/Katerina Zakchaiou), Leedu (Ieva Dumbauskaite/Urte Andriukaityte) ja Tšehhi esimese (Eliška Gálová/Sára Olivová) võistkonnaga. Leedulannad kuulusid Kontinentaalkarikasarja finaalis üheksanda koha saanud võistkonda, kõige tugevamad peaksid eeldatavalt olema aga tšehhitarid. Gálová sai näiteks mullu Euroopa mängudel viienda koha.

Heleene Hollas ja Liisa Soomets kuuluvad H-alagruppi. Neid ootavad matšid prantslaste esimese (Alina Chamereau/Ophélie Lusson) võistkonna, valgevenelannade (Viktoria Siakretova/Viktoria Šalajeuskava) ja Hiina esimese (Zhuojun Jiang/Yunqi Cao) duoga. Tegemist ei ole just kergeima alagrupiga, sest valgevenelannad võistsid tänavu U20 vanuseklassi EM-il pronksmedalid ja olid U21 MMil üheksandad. Prantslannad kuulusid jällegi Kontinentaalkarikasarjas viienda koha saanud tiimi.

MMil on nii naiste- kui meesteturniiril kaheksa neljaliikmelist alagruppi. Kvarteti võitjad pääsevad otse kaheksandikfinaali, teise ja kolmanda koha saanud duod selgitavad esimeses play-off ringis ülejäänud kaheksandikfinalistid.

Mängud algavad Pärnus kolmapäeval kell üheksa hommikul, täna kell kaheksa õhtul seisab ees MMi pidulik avatseremoonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles