Neljapaat Rio eel õigel kursil tagasi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä said eile Eesti meistrivõistlustel teha soovitud maksimaalse soorituse.
Kaspar Taimsoo (vasakult), Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä said eile Eesti meistrivõistlustel teha soovitud maksimaalse soorituse. Foto: Madis Sinivee

Mai alguses Euroopa meistrivõistlustel kuldsed medalid kaela saanud paarisaerulise neljapaadi sõudjad Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo tegid nädalavahetusel viimased stardid enne Rio olümpiamänge. Kuna kodune konkurents just kõige tihedam pole, prooviti jõudu ka kaheksapaatidega, kuid lõpuks ei olnud vastast neistki. Lisaks hakkab taas paika loksuma ka paatkonna koostöö, mis Raja vahepealse seljavigastuse tõttu kannatada oli saanud.

Koduses konkurentsis edestas olümpianeljane laupäeval enda paadiklassis hõbemedalisti 15,1 sekundiga. Väga palju suuremat konkurentsi ei pakkunud eile ka kaheksapaadid, kui nelja mehe ramm oli parimast kaheksasest 2000 m distantsil 10,7 sekundi võrra parem.

Seejärel võisid mehed kaldal taas teineteise kallal lõõpida ning tõdeda, et olümpiale sõidetakse muremõteteta.

Neljapaadi puhul on tegemist ka seltskonnaga, kes on käinud läbi tulest ja veest ning kogemusi on meestel kamaluga. 37-aastane Endrekson ja 34-aastane Jämsä sõidavad enda neljandatele olümpiamängudele. Koos Gerd Kanteri ja Nikolai Novosjoloviga on nad selle näitajaga Eesti delegatsiooni kõige kogenumad liikmed. 33-aastane Raja ja 29-aastane Taimsoo võtavad OM-teekonna ette kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles