Belgia sprinteri kurvad plaanid: kõigepealt olümpiamedal, seejärel halastussurm (5)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marieke Vervoort
Marieke Vervoort Foto: SCANPIX

Belgia paraolümpialane Marieke Vervoort tunnistas, et kaalub pärast Rio olümpiamänge eutanaasia ehk halastussurma teostamist. Belgias on eutanaasia lubatud.

37-aastane ratastoolisprinter võitis Londoni paraolümpiamängudelt ühe kuldse ja ühe hõbedase medali. Ka Riosse lendab ta medalimõtetega. «Loodan, et lõpetan oma karjääri poodiumil,» ütles ta.

Vervoort ei mõtle siiski vaid sportlaskarjääri lõpetamisest, vaid kaalub ka eutanaasiat rakendamist. «Olen mõelnud halastussurmast,» tunnistas ravimatu seljaaju haiguse käes vaevlev naisterahvas. «See teeb kohutavat valu. Mõnel ööl ärkan iga kümne minuti tagant ja pean end treenima. Pean igapäevaselt väga palju trenni tegema, et haigusega võidelda.»

Vervoort avaldas, et ta on tegelenud ka oma matuste planeerimisega. «Kõik näevad, kui ma kuldmedalit võites naeran, kuid keegi ei näe tumedat poolt. Ma kannatan väga palju.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles