Noor Eesti vormelisõitja pidi Schumacheri poja mööda laskma, aga teenis siiski kaks poodiumikohta

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips F4 etapil.
Jüri Vips F4 etapil. Foto: ADAC F4

Jüri Vips näitas taas Saksamaa F4 meistrivõistluste etapil suurepärast kiirust ning saavutas Nürburgringil toimunud võistlustel teise ja kolmanda koha.

Juba vabatreeningutel saavutatud parim ringiaeg näitas, et noor Eesti vormelisõitja on heas hoos. Kvalifikatsioonisõit andis kaheks esimeseks sõiduks viiendad stardikohad.

Avasõit oli väga tasavägine ja Prema Powerteami sõitja ületas finišijoone viiendana. Aga tõeliselt head sooritused tegi Vips pühapäeval toimunud võistlussõitudes. Alustanud teist sõitu viiendalt kohalt, tõusis eestlane juba esimeste kurvidega kolmandaks, seejärel peagi juba teisele kohale ja teisena ületas Vips ka finišijoone.

Kolmandat sõitu alustas Vips vastavalt esimese sõidu tulemuste pööratud järjestusele kuuendalt kohalt, tegi väga hea stardi ja tõusis kiirelt kolmandale kohale. Peagi tegi ta ilusa möödasõidu ja tõusis teiseks. Enne finišijoont pidi Vips aga loovutama koha oma tiimikaaslasele ja finišeeris kolmandana.

«Kvalifikatsioon sujus igati hästi ja ka võistlussõitudes vigu ei teinud,» kommenteeris Vips. «Viimases sõidus oleks ehk võinud ka liidrist mööda saada, aga vahepeal käis rajal ohutusauto ja pärast seda oli ta päris kiire. Lõpus palus tiim mul endast mööda lasta tiimikaaslase Mick Schumacheri, kes võitleb tiitli pärast. Sellest hoolimata teenisin nädalavahetuse kokkuvõttes kõige rohkem punkte,» lisas eestlane.

Uustulnukate arvestuses andsid kolm sõitu Nürburgringil kaks esikohta ja ühe teise koha.

Järgmine Saksamaa F4 sarja etapp toimub kahe nädala pärast Zandvoorti ringrajal Hollandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles