Olümpiahõbeda võitnud põhjakorealane vabandas kaasmaalaste ees: ärge pidage mind kangelaseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Om Yun-Chol pidi vahetama Londoni olümpiamängude kulla Rio mängude hõbemedali vastu.
Om Yun-Chol pidi vahetama Londoni olümpiamängude kulla Rio mängude hõbemedali vastu. Foto: SCANPIX

Kodumaal kuulus tõstja Om Yun-Chol vabandas kogu Põhja-Korea rahva ees, et piirdus Rio olümpiamängudel kaalukategoorias kuni 56 kg «vaid» hõbemedaliga. Kulla napsas tema eest hiinlane Long Qinquan, kes uuendas 16 aasta vanust maailmarekordit.

«Vabandan, et ei suutnud kuldmedalit võita. Ma ei saa ennast seetõttu kangelaseks pidada,» lausus nelja aasta eest Londonis kulla kaela saanud Om ja pöördus seejärel Põhja-Korea endise liidri, tänaseks siit ilmast lahkunud Kim Jong-Ili poole. «Ta innustab mind igavesest ajast igavesti. Loodan siiralt, et saan veel ühe võimaluse ja suudan talle kuldmedaliga tasuda.»

Ka Londoni kullavõidu järel ülistas Om just kodumaa suurt juhti ja õpetajat. «Tema armastuse paistel suutsin kulla võita,» kuulutas Om toona. Kolmekordne maailmameister Om suutis Rios saada kogutulemuseks 303 kg, jäädes kulla võitnud hiinlasele nelja kiloga alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles