Allikvee olümpiadebüüt lõppes 33. kohaga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee.
Martin Allikvee. Foto: SCANPIX

Eestlane Martin Allikvee lõpetas 200 m rinnuliujumise distantsil oma eelujumise neljandana ning sai kirja aja 2.13,66, mis andis talle 33. koha.

Allikvee ütles pärast etteastet, et kartis olümpiabasseinis ujumist isegi rohkem. «Läbi aegade teine tulemus, võib rahule jääda. Kiiruse üle kurta ei saa, ent vastupidavustrenne ei jõudnud enne olümpiat piisavalt teha. Ja kolm korda aastas tippvormi jõuda on minu jaoks uus asi, see on omamoodi õppetund ka,» sõnas ta.

Kui võistluseelsel hommikul oli ärevus kontrolli all, siis veel paar päeva varem oli Allikvee enda sõnul suurel areenil publiku ette astumise osas üsna närvis. «Siis mõtlesin küll, et mis siin saama hakkab, aga täna hommikul võtsin end kokku. Siin on nii võimas kaasaelamine, et endal tekib ka sees selline tunne, et...seda on sõnades isegi raske kirjeldada,» ütles ujuja. «Aga andsin endast kõik.»

Allikvee lisas, et juba ainuüksi olümpial osalemine on tema jaoks suur asi ja ta kavatseb järgmiste mängudeni teha kõik endast oleneva, et seal juba poolfinaalis ujuda. «Eesmärgid peavad ju kõrged olema,» põhjendas ta suurt eesmärki.

Enne võistlust:

Pärast olümpiakoha kindlustamist rääkis Allikvee, et on saavutuse üle ilmselgelt uhke. «Alguses, kui selle aja ära ujusin, ei mõelnud kohe olümpiale. Aga mida lähemale see on tulnud, seda parem hakkab. Väga uhke tunne on. Eks iga normaalse sportlase unistus peaks olema olümpiale jõuda,» selgitas Allikvee.

Rio eesmärgiks seadis Allikvee Eesti rekordi ületamise, praegu on 200 meetri rinnuliujumise Eesti tippmargiks 2.12,80, mis on Allikvee nimel ja ujutud käesoleva aasta mais Kaunases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles