Endine vormel-1 tšempion teatas, et jätab järgmise hooaja vahele (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: SCANPIX

2009. aastal vormel-1 maailmameistriks kroonitud britt Jenson Button teatas, et järgmisel hooajal ta võidu ei sõida.

McLareniga kahe aasta pikkuse lepingu sõlminud Button jätkab järgmisel aastal tööd tiimi juures ning pole välistatud, et ta 2018. aastal taas võidu hakkab kihutama.

Ühtlasi teatas McLaren, et järgmisel aastal on Fernando Alonso kõrval meeskonna teiseks piloodiks belglane Stoffel Vandoorne. Tiimi pealik Ron Dennis selgitas, et sellisel viisil saab Button väikese puhkuse võtta ning hiljem värskemana taas MM-sarjaga liituda.

36-aastane Button on võitnud 15 vormel-1 etappi ning kokku on tal kirjas 50 poodiumikohta. «Ütlen selgelt välja, et ma ei lõpeta karjääri. Aitan uut autot välja töötada ning olen kindel, et ühel hetkel olen ka selle roolis. Olen oma uue rolli üle väga õnnelik ning ootan seda põnevusega. Jõudsime selleni pärast pikki jutuajamisi Ron Dennisega,» rääkis Button.

24-aastane Vandoorne võitis 2015. aastal GP2-sarja ning ootab uut hooaega põnevusega. «Kõigepealt tahan avaldada tänusõnad Ronile ja McLarenile, et nad usuvad minusse. Tohutu au on olla McLaren-Honda piloot,» ütles ta.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles