Spordinädal loob enam kui 600 sündmust üle Eesti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordinädal meelitab liikuma
Spordinädal meelitab liikuma Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Spordinädalast võtab osa 350 üldhariduskooli, kümned spordiklubid ning mitmed ettevõtted ja organisatsioonid, kes viivad läbi kõikvõimalikke sündmusi.

Eesti Olümpiakomitee asepresidendi ja spordinädala patrooni Jüri Tamme sõnul on meeleolukad sündmused parim viis erinevas vanuses inimestele endale sobiva liikumisrütmi leidmiseks ja oma keha ja vaimu tugevdamiseks.

Eesti noorte puhul on liikumise ja spordiga tegelemine langustrendis ning muutused laste üldiste tervisenäitajate osas paraku negatiivsed, mistõttu on teistkordselt toimuva spordinädala üks oluline fookus just noortel.

Eesti noorte vähest liikumisharjumust on välja toonud mitmed uuringud. Tartu Ülikooli liikumislabori hiljutine uurimus näitas, et Eesti lapsed liiguvad piisavalt vaid kuuenda kuni kaheksanda eluaastani. Alates kaheksandast eluaastast on trend aga langev. Normi piires ehk vähemalt 1 tunni päevas liigub vaid 27% poistest ja 13% tüdrukutest. See on viinud ka kaaluprobleemideni. Näiteks vahemikus 2003 – 2012 kasvas rasvunud noorte arv 5-6 korda.

Kõik spordinädalal toimuvad sündmused on leitavad aadressil www.spordinadal.ee, põnevat infot ja värskeid uudiseid leiab Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles