Brasiilia uus president vilistati paraolümpia avamisel halastamatult välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia president Michel Temer (keskel esiplaanil) Rio paraolümpiamängude avamisel.
Brasiilia president Michel Temer (keskel esiplaanil) Rio paraolümpiamängude avamisel. Foto: SCANPIX

Läinud ööl avati Rios tänavused paraolümpiamängud, kuid avatseremooniat jäi varjutama vilekoor, mis saatis Brasiilia uue presidendi Michel Temeri kõnepulti astumist.

Augusti viimasel päeval ametisse asunud Temer on pidanud sarnast väljavilistamist taluma kõikidel senistel avalikel esinemistel, sealhulgas ka Brasiilia iseseisvuspäeva pidustustel, mis toimusid samuti kolmapäeval. Uue presidendi vastu on meelt avaldatud paljudes linnades, ning näiteks Rios on viimase nädala jooksul kogunenud demonstratsioonile kümneid tuhandeid inimesi. Siski pole see võrreldav miljonitega, kes protestisid viimase kahe aasta jooksul eelmise presidendi Dilma Roussefi vastu.

Brasiilia valitsust tabas küll eelmisel nädalal järjekordne korruptsiooniskandaal, kuid siiski on Roussefi lahkumise järel nii reaali kurss kui ka Brasiilia börs kerkinud. Temerilt oodatakse, et ta turgutaks jälle elule Brasiilia majanduse, mida on tabanud viimase 80 aasta suurim langus, samuti loodetakse, et ta viib läbi pensionisüsteemi, maksusüsteemi ja jäikasid tööjõuseadusi puudutavad vajalikud, ent ebapopulaarsed reformid.

Rio paraolümpiamängud kestavad 11 päeva ja seal osaleb üle 4300 sportlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles