Itaalia rallil raske avarii teinud Kubica käsi võidakse amputeerida

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica toimetati helikopteriga haiglasse
Robert Kubica toimetati helikopteriga haiglasse Foto: SCANPIX

Vormel-1 piloot Robert Kubica tegi Itaalias peetaval autorallil nii tõsise avarii, et poolakas viidi helikopteriga haiglasse.

Kubica Škoda Fabia kandus rajalt välja vastu kaljut ja auto sai nõnda kõvasti viga, et mees tuli masinast välja lõigata ning helikopteriga haiglasse toimetada.

BBC teatel on Kubica vigastused nõnda tõsised, et  mees jätab kindlasti 13. märtsil algava vormel-1 hooaja alguse vahele.

Vigastused polevat küll eluohtlikud, kuid kuna viga olevat saanud Kubica vasak käsi käsi, mis varemgi muret teinud, võib poolaka karjäär koguni läbi olla. Hiljem selgus aga, et tegemist oli siiski parema käega.

Itaalia ajalehe Gazzetta dello Sport'i teatel on Kubica parem käsi praktiliselt lömastatud. Küll aga oli mees teadvusel, kui ta haiglasse transporditi, vahendab AP.

Kubica vormel-1 tiimi Renault' pressiteates seisab: «Lotus Renault GP tiimi sõitja Robert Kubica tegi täna hommikul Ronde di Andorra rallil suurel kiirusel avarii. Sõitja viidi helikopteriga Pietra Ligure haiglasse, kus ta läbib põhjaliku kontrolli. Tema kaardilugejaga on kõik korras. Lotus Renault GP annab välja uue pressiteata, kui on selgunud midagi enamat Roberti seisundi kohta.»

Saksamaa väljaanne Sport.de kirjutab, et parem käsi on nõnda tugevalt viga saanud, et tohtrid kaaluvad amputeerimist. Lisaks on Kubical sisemisi vigastusi ja tugevalt on kannatada saanud ka jalad.

Kubica assistent Stephane Samson kinnitas Saksamaa uudisteagantuurile SID, et Kubica seis on tõsine.

«Ainuke asi, mida me kindlalt teame on, et Roberti elu pole ohus. Siiski on tal väga tõsised vigastused vasakul käel ja vasakul jalal, kuid mis edasi saab, on veel raske öelda,» sõnas Samson.

Poola ajakirjanike sõnul peaks kinnitatud info Kubica seisundi kohta saabuma tunni jooksul.

«Esimesed tunnid on sellistel juhtumitel alati kõige tähtsamad, kuna siis on verekaotus kõige suurem,» kommenteeris olukorda haigla ametnik Roberto Carozzino. «Amputeerimisotsust ei saa kiirustades vastu võtta ja seega ma ei kinnita ega lükka seda väidet ümber.»

Pilte võib näha siit.

Täiendamisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles