Olümpiavõitja kardab, et häkkerite paljastused seavad tulevaste tippude elud ohtu (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Quek
Samantha Quek Foto: CARL DE SOUZA/AFP

Eile avaldasid häkkerid järjekorras neljanda nimekirja olümpiasportlastest, kes on saanud arstiliku erandi dopinguainetenimekirjas olevate ainete tarvitamiseks. Üks 26 sportlasest, kelle nimi avaldati, kardab, et häkkerite tegutsemine seab ohtu tulevaste tippsportlaste elud.

Maahokis Suurbritannia naiskonnaga olümpiavõitjaks tulnud Samantha Quek on seisukohal, et avalik arvamus on tänu häkkeritele arstlike erandite kohta muutumas negatiivseks ning sellel võivad olla tõsised tagajärjed.

«Milleni see lõpuks viib? Mina kardan, et tulevikus on olümpial minusarnane hokitüdruk, kes ajab taga oma unistust. Ta surub oma keha piirideni, kuid ei saa astma pärast hingata ning vajab inhalaatorit. Mitte sellepärast, et saada teiste ees eelist, vaid selleks, et hingata ning ellu jääda,» rääkis ise astmat põdev Quek.

«Nüüd ta hakkab aga mõtlema, kas üldse kasutada inhalaatorit. Võib-olla ta kasutab seda, kuid tunneb end süüdi. Või veel halvem – ta keeldub üldse selle kasutamisest. Arstlikud erandid ei ole petmine. Need on vajalikud ning päästavad vahepeal isegi elusid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles