Maailma kiiruselt teine sprinter pürgib taliolümpiale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay
Tyson Gay Foto: SCANPIX

Maailmas kiiruselt teine mees Tyson Gay (100 m isiklik rekord 9,69) proovib pääsed USA bobikelgutamise koondisesse, et osaleda järgmistel taliolümpiamängudel.

34-aastane Gay on võistelnud viimastel kolmedel suveolümpiamängudel. Londonis võitis ta 4x100 meetri teatejooksus hõbemedali, kuid jäi hiljem sellest positiivse dopinguproovi tõttu ilma. Nüüd osaleb ta kolmapäeval algavatel USA bobikelgutamise eelkatsevõistlustel.

Intriigi lisab algavatele USA võistlusele ka see, et katsetest võtab osa Ryan Bailey – üks kolmest Gay meeskonnakaaslasest Londoni teatenelikust, kes jäi dopingut tarvitanud Gay tõttu medalist ilma. «Ma pole sellest veel üle saanud,» ütles ta eelmisel kuul.

USA bobikelgutamise võistlustele pani end kirja 56 sportlast. Homme algavad eelkatsevõistlused jätkuvad reedel ning laupäeval, pärast mida valitakse välja sportlased, kes saavad osaleda järgmisel kuul toimuvatel USA katsevõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles