Rootsi pani Soome ülikeerulisse seisu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Stralman värava üle rõõmustamas.
Anton Stralman värava üle rõõmustamas. Foto: Mark Blinch/AP

Jäähoki maailma karikaturniiril alistas naabrite duellis Rootsi 2:0 Soome, kelle jaoks tähendas kaotus edasipääsuks vaid keeruliste teoreetiliste võimaluste säilimist. 

Kuigi väravaid visati vähe, pakkusid meeskonnad haaravat hokit. Tegemist oli kahe suure rivaali vastasseisuga – ükskõik, millise turniiriga on tegemist, nende kahe meeskonna omavaheline heitlus tähendab alati erilist arvete klaarimist.

Rootsi asus teisel kolmandikul Anton Stralmani väravast juhtima. Soome püüdis meeleheitlikult seisu viigistada, kuid Rootsi meeskonna hea kaitse ning väravasuul 36 tõrjet teinud Hendrik Lundqvist ei lubanud neil sihile jõuda. Lõpus asendasid soomlased väravavahi kuuenda väljakumängijaga, kuid kaotasid lõpusekunditel litri ning Loui Eriksson saatis selle kaks sekundit enne kohtumise lõppu tühja väravasse.

Rootsil on nüüd kaks võitu ja Soomel omakorda kaks kaotust. Viimases voorus kohtub Rootsi Põhja-Ameerikaga ning Soome Venemaaga. Soomlastel on võimalik tõusta kahe parema hulka vaid juhul, kui neil õnnestub Venemaa alistada ning Põhja-Ameeerika kaotab samal ajal Rootsile. Seejuures vajab Soome Venemaa üle kolmeväravalist võitu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles