Mäng, mida ootavad kõik

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada jäähokikoondis kukutas USA
Kanada jäähokikoondis kukutas USA Foto: SCANPIX

Seda mängu ootavad kõik. Selle mängu pärast maailma karikaturniiri peetaksegi. Kahju, et see mäng peetakse maha juba poolfinaalis. See on suur hokilahing Kanada–Venemaa, maailma karikaturniiri poolfinaal, Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva. 

Turniiri senine käik teeb soosikuks Kanada. Alagrupiturniiril alistasid nad näiliselt suurema vaevata Tšehhi, USA ja Euroopa koondise. Venemaa jäi samal ajal alla Rootsile, ent olukorras, kus selg oli vastu seina, alistati Põhja-Ameerika noored ja Soome.

Kuid see kõik ei loe jääle minnes mitte midagi. Nii nagu ei loe ka see, et nende meeskondade viimases tõelises heitluses jäi peale Kanada. Juhtus see viis ja pool aastat tagasi Vancouveri olümpia veerandfinaalis. Toona sõitsid pettunud venelased pärast 3:7 koju, Kanada võitis aga kodupubliku rõõmuks olümpiakulla. Kanada võitis ka neli aastat hiljem Sotšis, kuid toona kaks jäähoki suurimat riiki omavahel ei kohtunud. Venemaa langes veerandfinaalis soomlaste käe läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles