Spordimaailma üks mõjukamaid naisi tegi emotsionaalse avalduse (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: SCANPIX

Naiste tennisemaailma pikaaegne esireket Serena Williams võttis sõna USAs hetkel aktuaalsel rassismi ja politseivägivalla teemal.

Mustanahaliste vastu suunatud politseivägivalla protest algas USA sportlaste seas Ameerika jalgpalli mängijast Colin Kaepernickist, kes keeldus riigihümni ajal püsti seismast. Pärast seda on teema olnud USAs tõsiseks aruteluks ja nüüd on otsustanud oma arvamust avaldada ka Williams, kes on spordimaailmas üks kõige mõjukamaid mustanahalisi naisi.

Tennisestaar kirjeldas sotsiaalmeedias avaldatud postituses, kuidas palus oma 18-aastasel sugulasel end sõidutada ning kui politsei neid kinni pidas, tundis ta suurt hirmu, et võimuesindajad teevad roolis olnud noorukile halba. «Miks ma pidin sellele mõtlema 2016. aastal? Kas me ei ole juba piisavalt üle elanud?» kirjutas Williams.

«Ja ma mõtlesin endamisi, miks ma pole varem oma häält tõstnud sel teemal? Pidin end karmilt vaatama, sest mis võiks juhtuda mu väikeste sugulastega? Mis siis, kui mul oleks poeg, või mis saaks mu tütardest? Nagu Martin Luther King on öelnud: «Kord saabub aeg, kui vakikine on reetmine.» Ma ei kavatse vaikida,» lõpetas Williams oma emotsionaalse postituse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles