Itaalia lehed: Ferrari näitab jälle võistkonna juhile ust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt tahab Sergio Marchionne (esiplaanil) vormel-1 tiimi juhi Maurizio Arrivabene (taamal) ametist vabastada.
Väidetavalt tahab Sergio Marchionne (esiplaanil) vormel-1 tiimi juhi Maurizio Arrivabene (taamal) ametist vabastada. Foto: SCANPIX

Itaalia ajalehtede väitel on Ferrari vormel-1 võistkonnal plaanis jälle juhtkonnas muutusi teha. Väidetavalt on firmat juhtiva Sergio Marchionne ja vormel-1 võistkonna pealiku Maurizio Arrivabene vahelt läbi jooksnud must kass, mis tähendab, et Arrivabene kaotab hooaja lõppedes töö, vahendab Iltalehti.

2014. aastal Ferrariga liitunud Arrivabene koha võtab Itaalia väljaannete arvates üle Mattia Binotto. Ferrari on ühe kaotuse juba hiljuti üle elanud, kui kuu aega tagasi lahkus ametist tehnikadirektor James Allison.

Hispaania väljaande Marca väitel on aga Ferrariga liitumas Eric Boullier, kes on praegu McLareni võistkonna juht. Tegemist oleks hea uudisega Kimi Räikkönenile, sest aastatel 2012-13 pidas Boullier sama ametit Lotuse võistkonnas, kus toona sõitis ka Räikkönen. Marca sõnul on prantslase kui Ferrari võimaliku uue tiimipealiku nimi kerkinud esile viimase nädala jooksul.

Ferrari sõitja võitis MM-tiitli viimati 2007. aastal, kui hooaja kokkuvõttes jäi löömatuks Räikkönen. Tootjate arvestuses saadi viimane tiitel 2008. aastal, kuid Felipe Massa kaotas toona sõitjate arvestuses dramaatilisel moel ühe punktiga Lewis Hamiltonile. Sestsaadik on Ferrari kontole lisandunud võistkondlikus arvestuses kaks teist, kolm kolmandat ja kaks neljandat kohta.

Mullu lõpetati teisena, Sebastian Vettel ja Räikkönen said hooaega valitsenud Mercedese sõitjate Hamiltoni ja Nico Rosbergi järel kolmanda-neljanda koha. Tänavu on Ferrari neli etappi enne hooaja lõppu kolmas ning Vettel on poodiumile tõusnud kuuel ja Räikkönen neljal korral, kuid ühtegi etapivõitu pole mehed kirja saanud. Teisel kohal olevast Red Bullist jäädakse maha juba 50 punktiga.

Eric Boullier (keskel) ja Kimi Räikkönen 2013. aastal Lotuse võistkonnas. FOTO: Scanpix
Eric Boullier (keskel) ja Kimi Räikkönen 2013. aastal Lotuse võistkonnas. FOTO: Scanpix Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse
Maurizio Arrivabene. FOTO: Scanpix
Maurizio Arrivabene. FOTO: Scanpix Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles