Kas Murray suur hetk jõuab tõesti kätte?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic ja Andy Murray: maailma kaks paremat meestennisisti võitlevad esireketi staatuse pärast.
Novak Djokovic ja Andy Murray: maailma kaks paremat meestennisisti võitlevad esireketi staatuse pärast. Foto: SCANPIX/REUTERS

Pikalt meeste tennise viimaste aastate valitseja serblase Novak Djokovići selja taga passinud ja igavese teise staatuse teeninud šotlane Andy Murray saab esmakordselt võimaluse maailma esireketiks kerkida. Selleks peab ta sel nädalal võitma Pariisi Mastersi turniiri ning esireket Djoković ei tohi samal ajal finaali jõuda. Kui Djoković peaks konkurentsist pudenema enne poolfinaale, piisab Murrayle ka finaalikohast.

29-aastane serblane on viimasest viiest aastast neljal lõpetanud aasta esinumbrina. Alates 2014. aasta 7. juulist on ta olnud esireket ehk hoidnud oma positsiooni järjest 122 nädalat. Murray on maailma paremuselt teine meestennisist olnud kokku 76 nädalat, esimest korda tõusis ta sellele kohale 2009. aastal.

Viimasel poolaastal on aga Murray hoog olnud suurem. Djoković triumfeeris suvel küll esimest korda Pariisi lahtistel (see oli ainus suure slämmi turniir, mida ta seni võitnud polnud – M. G.), ent tunnistab, et see võttis temalt palju energiat. «See võit tõi mulle palju rõõmu, ent tundsin end pärast seda tühjana ja ka motivatsiooni oli vähem. Ent praeguseks olen saavutanud parema olukorra kui mõni kuu tagasi ja tunnen suurt kihku iga punkti eest võidelda, sest palju on kaalul,» kommenteeris serblane oma olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles