Northug lõikab Johaugi dopinguskandaalist kasu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug ja Therese Johaug
Petter Northug ja Therese Johaug Foto: SCANPIX

Norra suusatamine sattus tänavu suvel ja sügisel skandaalide keskmesse: kõigepealt andis positiivse dopinguproovi Martin Johnsrud Sundby, seejärel Therese Johaug. Sealse spordimeedia fookus on viimasel ajal suunatud peamiselt Johaugile ning teised koondislased saavad rahus uueks hooajaks valmistuda.

Petter Northugi treener Stig Rune Kveen tunnistas, et tema hoolealune saab praegu toimuvast kasu lõigata, kuna varem on just Northug olnud enim meedia huviorbiidis. «Oleme rahul, et meie ümber vähem kära on,» ütles ta Dagbladetile. «Kokkuvõttes teeb see skandaal suusatamisele muidugi kahju, kuid Petteri vastu tuntakse ilmselt terve hooaja jooksul vähem huvi.»

Kveeni sõnul sujub Northugi hooajaks ettevalmistumine suurepäraselt ning tema hoolealune on suutnud vältida vigastusi ja haigusi. «Praeguses ettevalmistuse faasis pole ta kunagi nii heas vormis olnud. Ta on sammu võrra ees, kui näiteks enne 2014/2015 hooaega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles