Djokovic kavatseb aastalõputurniiril kuulujuttudele vastulöögi anda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis - Shanghai Masters tennis tournament - Novak Djokovic of Serbia v Roberto Bautista Agut of Spain - Shanghai, China - 15/10/16. Djokovic adjusts his shirt. REUTERS/Aly Song
Tennis - Shanghai Masters tennis tournament - Novak Djokovic of Serbia v Roberto Bautista Agut of Spain - Shanghai, China - 15/10/16. Djokovic adjusts his shirt. REUTERS/Aly Song Foto: ALY SONG/REUTERS

Maailma edetabelis teisel kohal olev Novak Djokovic ei nõustu spekulatsioonidega, et Andy Murray maailma edetabelis esinumbriks kerkimine tähistab Djokovici allakäiku. Järgmisel nädalal algaval aastalõputurniiril on tal võimalik kriitikutele ninanips anda ning taas esinumbriks kerkida.

Djokovici tänavuse aasta teine pool on serblasele kindlasti pettumus. Wimbledonis kaotas ta juba kolmandas ringis Sam Querreyle, olümpialt kukkus maailma teine reket välja juba avaringis. Alates juulist pole Djokovic võitnud ühtegi turniiri. Samas usub serblane, et temas on piisavalt jõudu ning seda kavatseb ta näidata aastalõputurniiril.

«Pärast Prantsusmaa lahtiseid pole ma suutnud õigesti taastuda ning pole seega saanud näidata ka parimat mängu. Mul on läinud aega, et tagasi rajale saada, kuid kokkuvõttes oli tegu ikkagi hea aastaga,» ütles Djokovic Reutersile.

29-aastane serblane on olnud maailma esinumber kokku 223 nädalat. Kui ta Londonis toimuva turniiri võidab, lõpetab ta viimase kuue aasta jooksul viiendat korda aasta esireketina. Praegu jääb ta ATP edetabelis Murrayst maha 405 punktiga. Kõige varem saavad Murray ja Djokovic aastalõputurniiril kohtuda poolfinaalis, sest mehed loositi erinevasse alagruppi. Sealjuures tuleb Murray turniirile 19-mängulise võiduseeria pealt.

«Minu paak poel veel päris tühi. Mul on veel mitu head aastat ees. Olen positiivselt meelestatud,» ütles Djokovic. Djokovic alustab turniiri mänguga Dominic Thiemi vastu, veel kuuluvad temaga samasse alagruppi Gael Monfils ja Milos Raonic. Murray võitleb poolfinaali pääsemise nimel Stan Wawrinka, Kei Nishikori ja Marin Ciliciga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles