Hamilton soovib võita varalahkunud soomlase mälestuseks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

58-aastaselt suri tuntud Soome spordiarst Aki Hintsa, kes tegi endale nime vormel-1 tippmeeskonna McLareni juures. Samal ajal tegi ta palju koostööd Lewis Hamiltoniga ning aitas inglase 2007. aastal esimese maailmameistritiitlini.

Nüüd tunnistas Hamilton, et loodab tänavuse hooaja viimasel etapil Abu Dhabis võita just Hintsa mälestuseks. «Tahan võita tema auks ning see annab mulle lisajõudu. Samal ajal, kui tema elu eest võitles, suhtles ta ikkagi minuga pärast võidusõite. Pühendaksin selle võidu temale,» ütles Hamilton.

Hintsa liitus McLareniga 1998. aastal ning selle aja jooksul aitas ta MM-tiitliteni nii Mika Häkkineni kui Hamiltoni. Lisaks tegi ta lähedast koostööd ka Kimi Räikköneniga, kes kuulus McLarenisse aastatel 2002-2006. Vähkkasvajaga võidelnud Hintsa osales viimati MK-etapil septembris, kui toimus Itaalia GP.

McLareni pressiteates toodi välja, et Hintsa mängis eriti suurt rolli Hamiltoni arengul, kuna just soomlase juurest sai britt abi eriti stressirohketel aegadel. «Jumal õnnistagu sind, hea sõber. Sind hakatakse igatsema. Sind hakatakse igatsema rohkem, kui nende sõnadega on võimalik öelda, rohkem, kui sa ise oskad ette kujutada,» seisis meeskonna pöördumises.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles