Mercedese boss tunnistas, et Hamiltonilt röövis tiitli mootoririke

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese suur kolmik: Lewis Hamilton (vasakult), Toto Wolff ja Nico Rosberg.
Mercedese suur kolmik: Lewis Hamilton (vasakult), Toto Wolff ja Nico Rosberg. Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images

Mercedese vormel-1 tiimi boss Toto Wolff ütles portaalile Autosport, et Lewis Hamiltonilt röövis kolmanda järjestikuse maailmameistritiitli Malaisia etapil juhtunud mootoririke.

Hamilton oli Malaisia GP-d kindlalt juhtimas ja oleks MM-sarja üldarvestuses tiimikaaslasest Nico Rosbergist viie punktiga mööda läinud, aga pidi hoopis raja nukralt kõrvale jääma. Rosberg haaras hoobilt 23 punkti suuruse edu, kasvatas selle Jaapani etapiga 33 silma peale ja võis endale neljal viimasel võistlusel lubada teisele positsioonile jäämist.

«Sellel aastal maksis Malaisia etapp Lewisele maailmameistritiitli. Olen selles kindel. Meie tiim on Lewisele ja Nicole ehitanud viimase kolme aasta jooksul parima auto, mis on aidanud neil võita etappe ja tiitleid. Tiim on neid vahel alt vedanud, aga seda on juhtunud vähem kui olukordi, kus nad on saanud midagi tähistada,» rääkis Wolff.

Hiljem täpsustas Wolff, et ei taha Hamiltoni kiitmisega kuidagi pisendada Rosbergi suure võidu väärtust. «On päris suur saavutus heidelda maailma kõige andekama piloodiga, võita MM-tiitel ja varasematel aastatel talle ohtu kujutada. On teatud iseloomuomadusi, mis teevad Rosbergist väärilise maailmameistri,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles