Võimas tulemus vapustas Marek Niitu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Liis Treimann

Laupäeval USAs kaks Eesti rekordist püstitanud jooksja Marek Niit tunnistas, et 400 m tulemus 45,99 oli tema jaoks vapustus.

«Eesmärk oli hea vormi tulemuseks vormistamine – joosta isiklikud rekordid ja tuua meeskonnale maksimaalsed punktid,» rääkis Niit Eesti Kergejõustikuliidu pressiteenistuse vahendusel. «Tundsin end hästi kogu distantsi vältel, aga aeg 45,99s oli vapustav tulemus.»

Vaid tund hiljem jooksis Niit poole lühema maa 20,70ga. «Mingis mõttes oli see minu jaoks isegi üllatavam tulemus,» tunnistas ta. «Esimest korda sellel sisehooajal õnnestus jooksu ajal koperdamist vältida. Kahe tulemuse võrdluses läheb 400 m aeg mulle siiski rohkem korda.»

Ööl vastu esmaspäeva oli Niit osaline maailma hooaja tipptulemuse vormistamisel. 4x400 m jooksus sai Arkansase ülikooli meeskond aja 3.05,13. Niidu mitteametlik etapi aeg oli 45,75.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles