TAGASILÖÖK! Vigastatud Balta loobus Pariisi sise-EMist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Liis Treimann

Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta langetas koos abilistega otsuse jätta vigastuse tõttu vahele Pariisi sise-EM. Balta treeneri Andrei Nazarovi sõnul võeti otsus vastu raske südamega.

«Sise-EM oli Ksenija ettevalmistuse sihiks. Kui vigastus välja arvata, on ta väga heas vormis, aga vigastuse vastu ei saa. Meil mõlemal on sellest väga kahju, aga sportlase tervisest olulisemat ei ole. Tulevad uued võistlused, kus paranenult vormi näidata, ning uued sise-EMid, kus tiitlit tagasi nõuda,» lausus Nazarov.

Naiste kaugushüppe valitsev Euroopa sisemeister Balta vigastas kaks nädalat tagasi reielähendaja- ja tõsturlihast ning põlve. Eesti kergejõustikukoondise arsti Mihkel Mardna sõnul on Balta EMi eemalejäämise põhjuseks parema põlve trauma.

«Reielähendaja trauma paranes kiiresti ja nende kahe vigastuse vahel seost ei ole. Tegemist ei ole Balta jaoks uue vigastusega. Sama probleem on talle ka varasemalt muret valmistanud,» märkis Mardna.

«Väga kahju, et see sellel korral nii olulisel hetkel välja lõi. Eeldatavalt on tegemist viimasel Kuldliiga etapil saadud mikrotraumaga, mis kül kohe tunda ei andnud, kuid hakkas treeninguid segama alles mitmepäevase viiteajaga. Reedel tehtud magnetuuringus oli nähtav kõhrealune põrutuskolle, mille täieliku paranemist mõõdetakse mitte nädalate, aga kuudega. Kuna valu on tunda ka kõndimisel, siis ei ole õige riskeerida vigastuse süvenemisega. EMist loobumine on raske aga vajalik otsus, mis kindlasti lühendab oluliselt raviks kuluvat aega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles