Uskumatu tagasitulek: 39-aastase Tom Brady supermäng aitas New England Patriotsil tulla välja lootusetust olukorrast ja võita Super Bowl

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady Vince Lombardi trofeega. Peale Brady pole mitte keegi kunagi viit Super Bowli ja meistrisõrmust võitnud.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady Vince Lombardi trofeega. Peale Brady pole mitte keegi kunagi viit Super Bowli ja meistrisõrmust võitnud. Foto: STRINGER/REUTERS

Ameerika jalgpalli liiga NFLi finaalmängus suutis New England Patriotsi meeskond midagi enneolematut. Patriots jäi 3:28 kaotusseisu, kuid sellest hoolimata suutis viia mängu viimasel minutil lisaajale, kus vormistati 34:28 triumf. Kandvat rolli imelises tagasitulekus mängis Patriotsi 39-aastane mängujuht Tom Brady, kes valiti ka kohtumise MVP-ks (kõige väärtuslikumaks mängijaks).

Kui seni oli Super Bowli ajaloos suudetud välja tulla kõige rohkem 10-punktilisest kaotusseisust, siis Patriots näitas, et võimatu pole ka mängu võita, kui oled 25-punktilises kaotusseisus. Brady’t võib nimetada kindlalt NFLi ajaloo parimaks mängijaks, kuna ta võitis oma viienda Super Bowli, mida pole keegi varem suutnud.

Patriotsi mängu algus oli kohutav, sest Falcons suutis parem olla nii rünnakul kui ka kaitses, mida kinnitab Patriotsi poolt vaadatuna 0:21 kaotusseisu jäämine. Ehkki teise veerandaja lõpus sai hilisem võitja kirja löögivärava, vastas Falcons kiirelt ning juhtis pärast touchdown’i koguni 28:3.

Siiski näitas Patriots, et nii lihtsalt nad alla ei anna. Mitmete õnnestumiste tagajärjel oli ühel hetkel seis 20:28. Patriotsi kaitsemäng püsis efektiivsena ning see kandus ka rünnakule, kus sattus hoogu mängujuht Brady, kelle õnnestumised tõid tabloole viiginumbrid, mis tähendas lisaaega. Otsustavatel hetkedel jäi pall Patriotsile ning Brady söötis mänguvahendi James White’ile, kelle touchdown otsustas mängu saatuse: Patriots oli tulnud välja esmapilgul lootusetust olukorrast, tulles välja 25-punktilisest kaotusseisust ning võites Super Bowli skooriga 34:28.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles