Madridi Real süüdistas Barcelona jalgpallureid dopingu tarvitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona mängijad.
Barcelona mängijad. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallis lahvatas täna suur skandaal, kui raadiojaamas Cadena COPE teatati, et Madridi Reali väitel tarvitavad nii Barcelona kui Valencia mängijad keelatud aineid.

Raadiojaamas väideti, et Barcelona ja Valencia on teinud koostööd «kahtlaste arstidega», muuhulgas kurikuulsa dopingudoktori Eufemiano Fuentesega, vahendab dpa.

Madridi raadiojaam Cadena COPE väitis ka, et Madridi Real on pöördunud Hispaania jalgpalliliidu poole, paludes neil dopingukontrollidesse tõsisemalt suhtuda. Siiani pole Madridi Real selliseid väiteid kommenteerinud.

Barcelona aga teatas koduleheküljele postitatud avalduses, et sellised süüdistused on valed ja nad ootavad, et Cadena COPE koheselt sõnad tagasi võtaks, vastasel juhul ootab neid kohtuasi.

Uudise raadioeetris ette lugenud Juan Antonio Alcala püüdis pärastlõunal oma väljaöeldut pehmendada. «Võib-olla olin liiga naiivne, aga uskusin siiralt, et selline info tuli Madridi realilt. Kui pean põlvili laskuma ja vabandama, siis teen seda,» sõnas ta. «Olen veendunud, et Barcelona ei tee midagi keelatut. Meie eesmärk polnud Barca saavutustele kahtlust heita.»

Barcelona keskkaitsja Gerard Pique oli raadiojaama süüdistuste tõttu väga endast väljas. «Kõik, kes ütlevad, et me tarvitame midagi keelatut, mängivad tulega. Meil pole midagi varjata. Olen iga päev riietusruumis ja tean, mida me tarbime,» teatas Pique.

Ka Valencia peatreener Unai Emery sõnas, et kui raadiojaam sõnu tagasi ei võta, võivad ka nemad algatada kohtuasja. «Klubid testivad mängijaid pidevalt, ma pole kunagi näinud, et jalgpall oleks dopinguga seotud,» lausus Emery. «Minu vaatenurgast on jalgpall puhas spordiala.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles