Kelly Sildaru: vend Henry on mu suurim innustaja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Sander Ilvest

Suusaajakiri Powder tegi intervjuu Kelly Sildaruga, nimetades eestlannat suusamaailma uueks staariks. Muuhulgas saadi vastused küsimustele, millised on eestlased, kas Sildaru tunneb enda õlul survet ja kes teda enim innustab. Powder avaldas tema vastused punktide kaupa:

  • «Mu elu on minu enda jaoks normaalne, sest olen sel moel nii kaua elanud, et ei kujuta asju teistmoodi ettegi. Võib-olla teised peavad seda ebatavaliseks, kuid mina armastan oma praegust elu ja see on kõige tähtsam.»
  • «Eestlased on väga vaiksed ja näitavad harva tundeid välja ega kipu võõrastega rääkima. Aga kõik ei olegi alati lahe. Ütleme seda, mida mõtleme, ega lobise tühja.»
  • «Tunne, kui oled rennis kõrgele kerkinud, on mõnus. Sul on nii palju aega ja kui keegi renni serval seisab, lendad tema peast kõrgemale. Lisaks on renn minu jaoks uus ja seda on vahva tundma õppida. Tahan teada: kas ma suudan seda teha? Hirmutav, aga lõbus ka!»
  • «Vanus ei ole tähtis, aga kaal on küll. Mul on pidevalt kiirusega probleeme, sest ma olen liiga kerge, aga loodetavasti tuleb tulevikus hoogu juurde.»
  • «Tajun pinget, mis võib Eesti esimese freestyle-suusatajana ja rennisõitjana olümpial mu õlgadele langeda, aga püüan sellest võimalikult vähe mõelda. Milleks ennast praegu närvi ajada, kui midagi pole veel selge? Mul on vaja muudele asjadele keskenduda.»
  • «Ma ei ole kunagi kellelegi selles mõttes alt üles vaadanud, et tahaksin tema moodi olla. Pole võimalik kedagi jäljendada ja ma pole tahtnud kunagi olla keegi teine. Olen mina ise.»
  • «Mu nooremast vennast Henryst on saanud mu suurim innustaja. Ta tahab alati minust parem olla – seda kõiges, mitte ainult suusatamises – ja ma ei saa lihtsalt võitluseta alla anda! Tema pilgus peegeldub rahulolu ja sära igal korral, kui ta mingi saavutuse üle uhke on, ning see teeb meid kõiki õnnelikuks.»
  • «Minu ema teeb maailma parimaid kooke. Ta on väga loominguline ja põhjalik kõiges, mida ta teeb, aga väga salliv. Ta õpetab mulle, kuidas olla aus ja õiglane.»
  • «Mu isa on eriline, sest ta suudab olla üheaegselt sõber ja treener. Ema jaoks on ta nagu kolmas laps. Ta ei jätaks mind iial hätta, aga me veame teineteist alatasa ninapidi. Isa on mõnus ja lubab meil uusi asju proovida.
  • «Ma reisin palju. Viimasel ajal on mu lemmiksihtkohaks saanud Eesti, sest koju on alati tore tulla.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles