Barcelona tegi Meistrite liigas ajalugu ja jõudis raske lahingu järel veerandfinaali (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi ja Neymar rõõmustamas.
Lionel Messi ja Neymar rõõmustamas. Foto: LLUIS GENE/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid täna järjekordsed kaks veerandfinalisti, kelleks on Barcelona ning Dortmundi Borussia.

Avamängu koguni 4:0 võitnud PSG leidis end täna Hispaanias mängides raskest olukorrast, kui 50. minutiks oldi ühest omaväravast ning Luis Suareze ja Lionel Messi tabamustest 0:3 kaotusseisus. Pinged tõmbas Pariisi meeskonna jaoks alla Edinson Cavani, kes lõi 62. minutil ühe värava tagasi. Paraku ei olnud see aga edasipääsuks piisav, sest esmakordselt Meistrite liiga ajaloos suutis üks võistkond välja ronida neljaväravalisest avamängu kaotusest ja Barcelona võitis tänase kohtumise koguni 6:1, kui matši lõpus skoorisid nii värava löönud kui penalti realiseerinud Neymar kui ka Sergi Roberto. Nii pääses kahe kohtumise kokkuvõttes seisuga 7:6 edasi just Barca. Teises kohtumise alistas Dortmundi Borussia täna 4:0 Benfica ja kindlustas edasipääsu seisuga 4:1.

Barcelona – PSG 6:1 (Suarez 3., Kurzawa 40. (ov), Messi 50. (pen), Neymar 88., 90.1 (pen), 90+5 Sergi Roberto – Cavani 62.)

Dortmund – Benfica 40 (Aubameyang 4., 61., 85., Pulišic 59.)

Enne mänge:

Barcelona - PSG (avamäng 0:4)

Kui Euroopas on üks meeskond, kes võib avamängu 0:4 kaotuse järel veel edasipääsulootusi hellitada, on see just Barcelona. Viimastes liigamängudes on oldud vägevas hoos, sest esmalt alistati 2:1 nii Leganes kui ka Madridi Atletico, seejärel võideti aga 6:1 Sporting Gijoni ja viimati 5:0 Celta Vigot. Ühtlasi trügiti koduses liigatabelis mööda Madridi Realist ja ollakse esikohal.

PSG on aga samuti Prantsusmaal tiitliheitluses, jäädes liidrist Monacost maha vaid kolme punktiga. Marseille Olympique'ile tehti tuul alla skooriga 5:1 ning viimati alistati kodus minimaalse skooriga 1:0 Nancy. Barcelona peab täna õhtul tegema ajalugu, kuna varem pole ükski meeskond pärast avamängu neljaväravalist kaotust edasi pääsenud.

Dortmund - Benfica (avamäng 0:1)

Dortmundi meeskond kontrollis esimest kohtumist kindlalt, ent oma väravavõimalused jäeti järjepidevalt kasutamata ning tagatipuks luhtas Pierre-Emerick Aubameyang ka penalti. Benfica ei jätnud sakslaste lohakust karistamata ja 48. minutil lõi Kostas Mitroglou mängu ainsa värava.

Pärast seda on Dortmund võtnud koduliigas järjest kolm võitu, alistades nii Wolfsburgi kui ka Freiburgi 3:0, viimati oldi Leverkuseni Bayerist üle aga koguni 6:2. Benfica on samal ajal samuti võidulainel püsinud, seljatades järgemööda Braga, Chavesi ja Feirense. Ühtekokku on Lissaboni meeskond võitnud kõigis sarjades järjest seitse viimast mängu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles