Suri ainulaadse saavutusega ajalukku läinud vormel-1 maailmameister

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Surtees.
John Surtees. Foto: Twitter / Sutton Images

Ainsa võidusõitjana nii vormel-1 sarjas kui ka mootorrataste ringrajasõidus ehk nii neljal kui ka kahel rattal maailmameistriks tulnud John Surtees suri 83-aastasena, teatas tema perekond.

Aastatel 1956, 1958, 1959 ja 1960 krooniti Surtees mootorratastel maailmameistriks toonases võimsaimas ehk 500-kuupsentimeetriste mootoritega klassis. 1964. aastal tuli ta aga Ferrari roolis vormel-1 sarja maailmameistriks. Vormelikarjääri jooksul sai ta kuus etapivõitu ja tõusis 24 korral poodiumile, MM-tiitli võitmisega samal aastal lõpetas ta sportautode Le Mansi ööpäevasõidu kolmandana.

Surtees suri reede pärastlõunal St George’si haiglas, kus ta hingamisteede haiguse tõttu juba mõnda aega viibis. Teda jäävad leinama abikaasa Jane ning tütred Leonora ja Edwina. 2009. aastal tabas Surteeside peret tragöödia, kui Johni ja Jane’i poeg Henry hukkus Brands Hatchi ringrajal peetud vormel-2 sarja võistlusel. Avarii tagajärjel kaasvõistleja auto küljest lahti tulnud ratas tabas 18-aastast Henryt pähe ja ta suri sama päeva õhtul haiglas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles