Andri Õun on rallikrossi EMi avapäeval 24. kohal

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Õun.
Andri Õun. Foto: Mark Szerenyi

Täna toimusid Barcelonas Kataloonia ringrajal rallikrossi Euroopa meistrivõistluste esimese etapi eelsõidud. Eestlane Andri Õun on avapäeval toimunud kahe sõidu järel kogutud 42 punktiga 24. kohal, kaotades liidrile Robin Larssonile 53 punktiga. Poolfinaalikohast, kuhu pääseb nelja eelsõidu põhjal 12 parimat, lahutab valitsevat Eesti meistrit kahe sõidu järel 18 punkti.

«Start oli hea - püüdsin soomlasest konkurendi Riku Tahko kolmandas kurvis hea taktikaga kinni. Ilm oli ka mulle sobiv - märg rada,» kommenteeris Õun esimest eelsõitu. «Teises sõidus läks aga ilmastikuga keeruliseks - natuke sadas, natuke kuivatas ning kogu aja oli vee ja kuiva vahepeal. Seal siis libedal pingutasin natuke üle ja kuival hoidsin liialt tagasi, millega andsingi lõpuks aega käest ära,» lisas Õun.

Avapäeva järel kuuluvad FIA Euroopa meistrivõistluste esikolmikusse Robin Larsson (Rootsi), Anton Marklund (Rootsi) ja Thomas Bryntesson (Norra). Nimekamatest sõitjatest jättis Õun seljataha Magda Anderssoni (Rootsi) ja Tamás Kárai (Ungari).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles