Wenger pärast Arsenali masendavat kaotust: oleks kohatu minu tulevikust rääkida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali peatreener Arsene Wenger.
Arsenali peatreener Arsene Wenger. Foto: David Klein/Sportimage/PA Images/Scanpix

Londoni Arsenal kaotas Inglismaa kõrgliigas esmaspäeva õhtul võõrsil 0:3 Crystal Palace'ile ning on alates 1996. aastast ametis oleva Arsene Wengeri käe all esmakordselt nelja parema hulgast välja jäämas. Wenger, kelle leping lõpeb käesoleva hooajaga ja kelle lahkumist fännide seas aina valjuhäälsemalt nõutakse, ei tahtnud pärast mängu enda tulevikust rääkida.

«Ausalt, olen väga pettunud. Kurbust ei valmista ainult kaotus ise, vaid rohkemgi viis, kuidas kaotasime,» sõnas Wenger hoolealuste kohta, kes valdasid küll 72 protsenti mänguajast palli, kuid ei suutnud teisel poolajal teha ainsatki väravaraamide vahele läinud lööki. «Minu isikust oleks aga hetkel kohatu rääkida,» vastas Wenger küsimusele, kas ta jätkab Arsenali tüüri juures või lahkub hooaja lõppedes.

Arsenal kaotas võõrsil neljanda liigamängu järjest ning kaheksast viimasest võõrsil peetud liigakohtumisest on saadud üks võit, üks viik ja koguni kuus kaotust. Kui kõigi sarjade peale kaotati hooaja esimesest 33 mängust neli, siis alates jaanuari lõpust on 12 mängust saadud neli võitu, üks viik ja koos eilsega juba seitse kaotust. Viimasest kaheksast liigamängust on Arsenal kaotanud viis ja kehvem vorm on vaid tabeli punasel laternal Sunderlandil, kellel on kaheksast viimasest mängust kirjas kuus kaotust.

Liigatabelis on Arsenal kuuendal kohal ja jääb neljandal real olevast Manchester Cityst maha seitsme punktiga, viiendal kohal oleval Manchester Unitedil on kolm punkti rohkem. Võrreldes Cityga on Arsenalil siiski ka üks mäng varuks.

Kahe nädala pärast kohtuvad Arsenal ja City Inglismaa karikasarja poolfinaalis, mis on mõlema jaoks viimane võimalus sel hooajal mõni karikas võita. Lisaks ootavad Arsenali teiste seas veel ees liigamängud tabelis teisel kohal oleva Tottenhamiga, tiitlikaitsja Leicesteriga, otsese konkurendi Manchester Unitediga ning kahe enampeetud mängu juures samuti liigatabelisse 54 punkti kogunud Evertoniga.

«Ma ei saa öelda, et mu mängijad ei tahtnud võidelda, kuid me kaotasime liiga palju kahevõitlusi ja maksime selle eest ränka hinda,» sõnas Wenger. «Sellele pole head selgitust. Valmistusime mänguks hästi. Mõistan fännide pettumust. Oleme raskes seisus ja see tulemus ei aita olukorra paranemisele kuidagi kaasa.»

Püsimajäämise nimel heitlev Palace on samal ajal hoogu sattunud, olles nüüd võitnud viimasest kuuest liigamängust viis. Seejuures tehti paar vooru tagasi võõrsil tuul alla ka meistritiitli suunas liikuvale Londoni Chelseale. Pärast eilset võitu lahutab Palace’it väljalangemistsoonist kuus punkti.

Wilfried Zaha (vasakul) ja Andros Townsend kuulusid Crystal Palace'i võidu peamiste arhitektide hulka. FOTO: STEFAN WERMUTH/REUTERS/SCANPIX
Wilfried Zaha (vasakul) ja Andros Townsend kuulusid Crystal Palace'i võidu peamiste arhitektide hulka. FOTO: STEFAN WERMUTH/REUTERS/SCANPIX Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles