Aerutajad üritavad keelebarjäärist üle ronida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: IMRE PULAI : TARTU, EESTI, 31JAN17 - 
Eesti Aerutamisföderatsiooni uus peatreener, Sydney 2000 ungarlasest olümpiavõitja Imre Pulai saabus esmakordselt Eestisse. 
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: IMRE PULAI : TARTU, EESTI, 31JAN17 - Eesti Aerutamisföderatsiooni uus peatreener, Sydney 2000 ungarlasest olümpiavõitja Imre Pulai saabus esmakordselt Eestisse. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sydney olümpiavõitja Imre Pulai on Eesti aerutamiskoondislaste sõnul kõva mees. Hiljutises treeninglaagris rapsis ta kaasa teha nii jõusaali- kui ka veetreeningud. «Kas te arvate, et olümpiavõitjaks on kerge tulla?» küsis ta nii mõnelgi korral pärast treeninguid surmväsinud koondislastelt. Küll aga ei räägi ungarlane kuigi hästi inglise keelt, mistõttu on koondislaste ja treeneri vahel keelebarjäär.

«Keelebarjäär ei ole selline, et kumbki ei oska keelt ja midagi ei saa räägitud. Küll aga ei saa arutelu tekitada,» tunnistas Kaarel Alupere, kes sõidab kahesüstal koos partner Kaspar Sulaga. Alupere sõnul jääb praegu eelkõige vajaka tagasisidest, mis on pigem pealiskaudne.

Alupere tunnistab, et võib-olla on ta liiga laisk. Laisk selles mõttes, et tahab treenerilt saada väga täpseid juhiseid ning vastuseid. «Ma ei taha kogu aeg vait olla, kulpi lüüa ja edasi treenida. Ma ei kahtle tema plaanides, aga vahel tahaks detailseid küsimusi küsida,» ütles Alupere.

Sama juttu räägib Alupere süstakaaslane Sula. Kuna ta on õppinud kehakultuuri, tahaks ta seetõttu veel enam pisidetailidesse laskuda. «Kuna tegemist on päris tituleeritud vennaga, on usaldus tema vastu niikuinii olemas. Me ei kahelnud asjades, mida laagris tegime, aga oleks tahtnud teada, miks me neid tegime,» lausus Sula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles